ΗΜΕΡΙΔΑ RIS3 – 04/03/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση της 3ης Προπαρασκευαστικής Δράσης Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), που υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 9 π.μ.

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Τέρμα Π. Γρηγορίου και Νεαπόλως , 153 41 Αγία Παρασκευή, Αττική, Ελλάδα

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με εθνικούς και με τοπικούς φορείς, για την εξειδίκευση και την εφαρμογή της Περιφερει­ακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Ο τομέας της RIS3 που θα εξεταστεί είναι αυτός του Αγροδιατροφικού Συμπλέγματος και ειδικότερα η έρευνα και καινοτομία:

  • στον κλάδο των οπωροκηπευτικών
  • στον κλάδο της κτηνοτροφίας
  • στον κλάδο της αμπελουργίας και της οινοποίησης.
  • στην βιομηχανία τροφίμων.
  • στο Αστικό Agrologistics και θαλάσσια μεταφορά.

Στην εκδήλωση θα εξεταστούν οι προτεινόμενες ιδέες και προτάσεις έργων, θα γίνει μια πρώτη επεξεργασία τους, θα αναλυθούν τα κύ­ρια αποτελέσματα, τα εμπόδια και οι δυνατότητες και το δυναμικό των προτάσεων. Σε συνδυασμό με τις προτάσεις που θα υποβληθούν, θα λειτουργήσουν παράλληλα εργαστήρια επιχειρηματικής ανακάλυψης όπου θα γίνει η αντιστοίχιση της πολιτικής έξυπνης εξειδίκευσης, ενώ θα συζητηθούν και οι διαθέσιμες επιλογές πολιτικής καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδοτικής ενίσχυσης και υποστήριξης των έργων.

Η συμμετοχή σας θεωρείται σημαντική για την επιτυχή υλοποίηση του εργαστηρίου και θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το συντομότερο δυνατόν ηλεκτρονικά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

Εγγραφή και Υποβολή πρότασης

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, επικοινωνήστε με το 213.150.1510

(Κα Τσομπανισάκη)

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ