Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποκατάσταση συγκροτήματος ιδιοκτησιών του ΥΠΠΟΑ στις οδούς Αδριανού-Αρεως-Κλάδου και Βρυσακίου στην Πλάκα για εγκατάσταση του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού_MIS 5001591

Δικαιούχος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Φορέας υλοποίησης
ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Πρόοδος
Σε εξέλιξη
Κατάσταση
Αφορά Πράξη που υλοποιήθηκε μεταξύ δύο Προγραμματικών περιόδων 2007-2013 & 2014-2020 (αναμένεται να ολοκληρωθεί 31-12-2023)
Προϋπολογισμός
13.955.144 €
Προγραμματική περίοδος
ΕΣΠΑ 2014-2020
Άξονας προτεραιότητας
06 - Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον
Θεματικός στόχος
Προστασία Περιβάλλοντος _ Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά
Τοποθεσία
Περιφέρεια Αττικής: Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού - Πλατεία Μοναστηρακίου
Σκοπιμότητα πράξης

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί ένα από τα δέκα Δημόσια Μουσεία της χώρας, το οποίο λειτουργεί σε
επίπεδο Διεύθυνσης στον κορμό του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό. Με την ολοκλήρωση της Πράξης θα παραδοθεί ένα Νέο Μουσείο, στο οποίο ενσωματώνονται οι σύγχρονες επιστημονικές τάσεις της Μουσειολογίας και καλύπτεται η ιστορική περίοδος που αφορά στο νεότερο Ελληνικό πολιτισμό. Καθώς το νέο Μουσείο χωροθετείται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία Μοναστηρακίου, αναβαθμίζεται ο ευρύτερος χώρος και αποκτά έναν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης παρέχοντας πολλαπλά οφέλη και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και βελτιώνεται εν σύνολο η ανταγωνιστικότητα της Αττικής, ως τουριστικού προορισμού.

Συνοπτική περιγραφή

Το έργο αφορά στην πλήρη Αποκατάσταση του συγκροτήματος ιδιοκτησιών ΥΠΠΟΑ και του περιβάλλοντα χώρου στις οδούς Αδριανού–Κλάδου–Άρεως και Βρυσακίου στην Πλάκα για την εγκατάσταση του Μουσείου Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού. Επιπλέον στα πλαίσια της εν λόγω Πράξης θα Υλοποιηθεί η νέα έκθεση των μονίμων συλλογών του
Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και οι απαραίτητες Προμήθειες προθηκών και λοιπών εκθεσιακών κατασκευών του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.