Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στερέωση, αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης κτηριακού συγκροτήματος διατηρητέου Μεγάρου Τσιλλερ-Λοβέρδου, ιδιοκτησίας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, επί της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα_MIS 5002741

Δικαιούχος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Φορέας υλοποίησης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Πρόοδος
Ολοκληρώθηκε
Κατάσταση
Αφορά Πράξη που υλοποιηθηκε μεταξύ δύο Προγραμματικών περιόδων 2007-2013 & 2014-2020
Προϋπολογισμός
5.220.696 €
Προγραμματική περίοδος
ΕΣΠΑ 2014-2020
Άξονας προτεραιότητας
06 - Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον
Θεματικός στόχος
Προστασία Περιβάλλοντος _ Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά
Τοποθεσία
Δήμος Αθηναίων: Μαυρομιχάλη 6
Σκοπιμότητα πράξης

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθεί στο κοινό ένα σημαντικό νεώτερο μνημείο: Η ιστορική οικία Ε. Τσίλλερ και αργότερα του Δ. Λοβέρδου. Θα αποκατασταθεί το σύνολο των φθορών και θα συντηρηθεί ο πλούσιος διάκοσμος του Μεγάρου Τσίλλερ - Λοβέρδου. Το κτήριο θα στεγάσει τα προβλεπόμενα από τη μουσειογραφική μελέτη έργα τέχνης. 
Τη λειτουργία και συντήρηση της Πράξης θα αναλάβει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Συνοπτική περιγραφή

Στο πλαίσιο της πράξης που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Αττική 2014-2020 περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη αποκατάσταση του Μεγάρου Τσίλλερ - Λοβέρδου, ως συνέχεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Αναλυτικά περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης, συμπλήρωσης και αποκατάστασης όλων των εσωτερικών χώρων, αποκατάσταση του παρεκκλησίου, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί και Η/Μ εξοπλισμός, καθώς και ολοκλήρωση συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών, ψηφιδωτών, πλακιδίων και μαρμάρινων τμημάτων καθώς και των κεραμικών Καρυατίδων της πρόσοψης.
Επίσης στα πλάισια του έργου θα εγκατασταθεί ψηφιακός διαδραστικός σταθμός, ο οποίος θα παρέχει πληροφορίες για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης με κείμενα και αναφορές για την πολυπλοκότητα των επεμβάσεων.